header

سرآمد

home
list
archive
درباره وبلاگ
آمار وبلاگ

تعداد بازدیدها :

263842

تعداد نوشته ها :

880

تعداد نظرات :

55

چگونه تهديدها را به فرصت تبديل كنيم

به گزارش گروه اينترنتي رهروان ولايت كاهش ارزش پول ملّي، حادثه ناگواري بود كه موجب تورّم و فشار بر اقشار مختلف مردم به‏ويژه محرومان جامعه گرديد؛ ولي روايتي از امام حسن عسكري نقل شده كه فرموده است: مَا مِنْ بَلِيَّةٍ إِلَّا وَ لِلَّهِ فِيهَا نِعْمَةٌ تُحِيطُ بِهَا؛  هيچ بلا و گرفتاري نيست مگر آنكه خداوند در درون آن نعمتي قرار داده است. اگر خوب و حساب‏شده با بلا و گرفتاري برخورد شود همان بلا براي انسان نعمت مي‏شود.


همين حادثه تلخ نيز مي‏تواند براي ملّت و كشور ما آثار مطلوبي به دنبال داشته باشد به شرط آنكه تدابير لازم انديشيده شود و اقدامات بايسته صورت گيرد.


اكنون به برخي از تدابير و اقدامات بايسته اشاره مي‏شود:

(0) نظر

تصاوير پهباد رادار گريز محققان ايراني/ حمل بارهاي سبك و مقاصد نظامي

محققان كشور هواپيماي بدون سرنشين رادار گريزي را طراحي كردند كه قادر است با استفاده از دو موتور، با حمل 100 كيلوگرم بار به مدت 3 ساعت در آسمان پرواز كند.

مهندس عباس جم از محققان تيم تحقيقاتي پهباد "ليكو" در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به جزئيات اين پهباد، افزود: وزن اين پهباد كه با نام "ليكو" طراحي و ساخته شده است، حدود 53 كيلوگرم و قادر به حمل بار به ميزان 100 كيلوگرم است.

وي با بيان اينكه سوخت اين هواپيما بنزين معمولي است، اظهار داشت: ظرفيت سوخت گيري اين پهباد 30 ليتر است كه با اين ميزان بنزين توانايي 3 ساعت پرواز مداوم در سقف پروازي 16 هزار پايي را از سطح زمين دارد.

جم با بيان اينكه پهباد طراحي شده از راه دور كنترل مي شود، خاطر نشان كرد: همچنين برد كنترلي اين پرنده بدون سرنشين 100 كيلومتر است.

پهباد ليكو رادر گريز در مرحله ساخت

اين محقق با اشاره به ويژگيهاي سيستمهاي پيشرانش اين پهباد، ادامه داد: سيستم پيشرانش اين پرنده توسط 2 موتور با مجموع توان 35 اسب بخار تامين مي شود. اين 2موتور توانايي پرواز پهپاد در ارتفاع كمتر از 70 متر از سطح زمين را فراهم مي كند.

جم طول بال اين پهباد را 5.9 متر و طول بدنه آن را 4 متر ذكر كرد و يادآور شد: حداكثر سرعت اين پهباد 220 كيلومتر بر ساعت است و براي فرود نياز به باند پروازي به طول 200 فوت دارد.


 تست پروازي "ليكو" در باند پروازي كه از راه دور كنترل مي شود

وي تصويربرداري را از ماموريت هاي اين پهباد دانست و در اين باره توضيح داد: اين هواپيما به گونه اي طراحي شده كه قابليت نصب انواع سيستم هاي الكترونيكي و مخابراتي را دارد كه از آن جمله مي توان به نصب دوربين ها بر روي اين پهپاد اشاره كرد.
جم يادآور شد: تصاوير دريافتي از اين دوربين ها به ايستگاه ارسال و توسط سيستم ها با استفاده از هوش مصنوعي تصاوير ارسال شده پردازش مي شود.

مدير عامل شركت توسعه ارتباط سامانه رادار گريز بودن را از ديگر مزاياي پهباد ساخته شده عنوان كرد و افزود: اين هواپيماي بدون سرنشين مجهز به سيستم رادار گريز است. علاوه بر اين دو GPS بر روي آن نصب شده است

جم اضافه كرد: سيستم خلبان خودكار يكي ديگر از ويژگي هاي "ليكو" است، اين سيستم كمك مي كند تا اين هواپيما در مسافتهاي طولاني براساس برنامه مسير، حركت كرده و مجدادا به پايگاه باز گردد.

وي با اشاره به كاربردهاي پهباد طراحي شده، افزود: از اين هواپيما مي توان در مقاصد امداد و نجات، شناسايي، گشت زني در مواقع بحراني، حمل بارهاي سبك و مقاصد نظامي و فيلمبرداري استفاده كرد همچنين هزينه قطعات يدكي و تعمير و نگهداري اين هواپيما بسيار كم بوده و در صورت تجاري سازي صرفه جويي ارزي زيادي را براي كشور در پي خواهد داشت.

(0) نظر

قدرت تصويربرداري ماهواره‌هاي ايراني ده برابر مي‌شود/ بومي سازي پرتاب

به گزارش گروه اينترنتي رهروان ولايت به نقل از مهر، عضو شوراي عالي فضايي كشور به پرتاب ماهواره نويد علم و صنعت در بهمن ماه سال 90 اشاره كرد و گفت: اين ماهواره صد در صد بومي بود و امروز در همان دانشگاه اقداماتي در حال انجام است تا قدرت تصويربرداري در اين ماهواره از 400 متر در ماهواره هاي جديد به ده برابر برسد.

حسين بلندي عضو شوراي عالي فضايي كشور پيش از خطبه هاي نماز جمعه امروز تهران با بيان اينكه در سايه انقلاب اسلامي كشور به خودباوري مجهز شده است، گفت: بعد از انقلاب اسلامي مردم به دنبال آرمان خواهي اسلامي بودند كه معنويت، ظلم ستيزي، كمك به محرومان و روحيه پرسشگري از ابعاد مختلف آن است.

وي با بيان اينكه يكي از مهمترين نكات در كشور اقتدار علمي است، گفت: اقتدار علمي بر محوريت مرجعيت علمي و خدامحور است.

عضو شوراي عالي فضايي كشور تاكيد كرد: اقتدار علمي بر حقانيت بيشتر نظام اسلامي و تحقق اهداف پافشاري مي كند و از سلطه گران بيزار است.

بلندي تاكيد كرد: اقتدار علمي به معناي بي نيازي و سلامت بودن كشور است و داراي اقتصادي مقاومتي است.

وي به سخنان مقام معظم رهبري و تاكيد بر نهضت نرم افزاري و جهاد علمي در كشور اشاره كرد و گفت: بايد دانشمندان كشور جهادگونه به ميدان بيايند چرا كه امروز بايد علم را از سيطره سرمايه داري كور و خودخواهان خارج كنيم.

عضو شوراي عالي فضايي كشور با بيان اينكه امروز رويكرد دشمنان در عرصه اقتصادي است و مي خواهند از اين طريق به ملت ايران فشار بياورند، گفت: اگر دستاويزمان علم باشد مي توانيم بر تحريم ها فائق بياييم و با نگاه جهادي مشكلات را حل كنيم.

بلندي با تاكيد بر اينكه كشوري كه داراي فناوري فضايي است داراي علم بازدارنده است، گفت: ورود به مسئله فضايي در كشور در دهه هفتاد به تدبير رهبر معظم انقلاب بود، اولين كار موفقيت آميز ما در سال 87 پرتاب ماهواره اميد بود كه در آن زمان به چهل و سومين كشور داراي ماهواره و نهمين كشور داراي تكنولوژي توانايي پرتاب ماهواره دست پيدا كرديم.

وي تاكيد كرد: همچنين در خردادماه سال90ماهواره رصد توسط دانشمندان ايراني به فضا پرتاب شد و ثابت شد كه دانش پرتاب ماهواره در ايران بومي شده است.

عضو شوراي عالي فضايي كشور همچنين به پرتاب ماهواره نويد علم و صنعت در بهمن ماه سال 90 اشاره كرد و گفت: اين ماهواره صد در صد بومي و در بسياري از كشورها امري بي نظير است، امروز در همان دانشگاه اقداماتي در حال انجام است تا اگر قدرت تصويربرداري اين ماهواره 400 متر بود در ماهواره هاي آينده قدرت تصويربرداري به ده برابر مي رسيد.

وي در پايان گفت: ان شاء الله به زودي ماهواره هايي با قدرت تصويربرداري و دقت بالا به فضا پرتاب خواهد شد چرا كه دانش پرتاب ماهواره در ايران بومي شده است.

(0) نظر

هدفمندي يك گام برداشت ۵ گام به عقب برگشت/۲۰۰هزارميليارد تومان يارانه انرژي


رئيس كميسيون انرژي مجلس در گفت‌وگوي تفصيلي با فارس:
هدفمندي يك گام برداشت ۵ گام به عقب برگشت/۲۰۰هزارميليارد تومان يارانه انرژي

خبرگزاري فارس: رئيس كميسيون انرژي مجلس مي‌گويد يك گام در اجراي هدفمندي يارانه ‌ها برداشتيم و ۵ گام به عقب برگشته‌ايم؛ اگر قرار است در گام دوم هم اينگونه باشد، بهتر است اساساً اجرا نشود.

به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس سيدمسعود ميركاظمي كه در دولت محمود احمدي‌نژاد پست‌هايي چون وزير بازرگاني و وزير نفت تجربه كرده است بيش از هفت ماه است به عنوان رئيس كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي مشغول به فعاليت است. در ديداري كه اخيرا با وي داشتيم سعي كرديم فرصت را مغتنم شمرده و برخي از موضوعات روز اقتصاد را در گفت‌و‌گوي تفصيلي با وي به گفت‌و‌گو بنشينيم.

در گفت‌و‌گوي با فارس ميركاظمي به نكته‌هايي كليدي و جالب اشاره مي‌كند، از جمله اينكه اثرات اجراي مرحله اول هدفمندي يارانه‌ها در تلاطمات ارزي از بين رفته و اگر دولت مي‌خواهد هدفمندي يارانه‌ها را اجرا كند بايد از نقطه صفر شروع كند.

متن كامل گفت و گوي خبرنگار فارس با سيدمسعود ميركاظمي بدين شرح است:

(0) نظر

آخرين وضعيت دو شركت اصل 44 پست بانك و بيمه دانا

معاون امور بانك و بيمه وزارت اقتصاد به فارس خبر داد
آخرين وضعيت دو شركت اصل 44 پست بانك و بيمه دانا

خبرگزاري فارس: معاون امور بانك، بيمه و شركت‌هاي دولتي وزارت اقتصاد آخرين وضعيت دو شركت مشمول اصل 44 پست بانك و بيمه دانا را اعلام كرد

احمد صادقي گلمكاني در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي فارس،در برابر اين سئوال كه آخرين وضعيت مديريت، مجامع سالانه و فوق العاده و همچنين عرضه 17 درصد باقي مانده از سهام شركت بورسي و مشمول اصل 44 پست بانك به كجا رسيد، اظهار داشت:در پي برگزاري مجمعي كه در مرداد برگزار شد، اعضا حقوقي هيئت مديره اين شركت براي دو سال انتخاب شده و بانك مركزي تاكنون صلاحيت سه نماينده حقيقي را تاييد كرد و منتظر تاييد صلاحيت دو عضو حقيقي ديگر هستيم.

وي ادامه داد: با اين اوصاف بعد از نهايي شدن صلاحيت ها ،هيئت مديره پست بانك با برگزاري جلسه هايي در مورد مديرعامل و برگزاري مجامع سالانه و فوق العاده تصميم گيري و سپس اعلام خواهد كرد. اين در حالي است كه برنامه عرضه 17 درصد سهام اين شركت هم توسط هيئت مديره و ساير مسئولان پيگيري خواهد شد تا واگذاري سهام آن تا سقف 49 درصد رعايت شود.

اين معاون وزير اقتصاد در واكنش به ديگر سئوال فارس مبني بر تكليف بيمه دانا در مورد افزايش سرمايه (كه داراي سرمايه اسمي اندك و 10.5 ميليارد توماني است) و رعايت حداقل سرمايه 100 ميليارد توماني شركت هاي بيمه اي توضيح داد: هيئت مديره اين شركت مشمول اصل44 هم در حال بررسي و انجام مقدمات لازم است تا بعد از هماهنگي سهامداران نسبت به اعمال افزايش سرمايه اقدام كند.

صادقي گلمكاني در خاتمه گفت: موضوع افزايش سرمايه بيمه دانا و همچنين ساير شركت هاي بيمه اي توسط معاونت امور بانكي و بيمه‌اي وزارت اقتصاد و بيمه مركزي در حال پيگيري است.

(0) نظر

تأملاتي پيرامون جنبه‌هاي اقتصادي سبك زندگي(5)؛

تأملاتي پيرامون جنبه‌هاي اقتصادي سبك زندگي(5)؛
ربا چه اثراتي در سيستم اقتصادي جامعه دارد؟
هدف ما در اين مقاله پاسخ به چند سؤال مهم در مسئله‌ي ربا و بهره است. ربا به چه معناست و چرا ربا تا اين حد مورد نكوهش قرار گرفته است؟ ربا چه اثراتي مي‌تواند در سيستم اقتصادي يك جامعه داشته باشد؟ دلايل عدم تحقق سيستم بانك‌داري بدون ربا در ايران چست؟

گروه اقتصادي برهان/ داود محمودي‌نيا؛ سبك زندگي در الگوي اسلامي‌ـ‌ايراني پيشرفت و نيز در اقتصاد مقاومتي، يكي از مهم‌ترين مباحثي است كه مورد تأكيد رهبر معظم انقلاب اسلامي قرار گرفته است و مي‌تواند جامعه را از مشكلات و مباحث اقتصادي برهاند و انديشه‌ي بيداري اسلامي را در ميان مسلمانان شعله‌ور كند. در طراحي الگوي اسلامي‌ـ‌ايراني پيشرفت، به دنبال طرحي هستيم كه دريافت ما از انسان و نيازهاي واقعي او را بر اساس آموزه‌هاي ديني توضيح دهد و چشم‌اندازي را ارائه كند كه انسان را به سعادت دنيوي و اخروي سوق دهد. مبارزه با «ربا» و ريشه‌كن كردن آن در جامعه‌ي اسلامي يكي از مهم‌ترين اهداف اقتصادي براي دستيابي به اين الگو محسوب مي‌شود.


(0) نظر

توليد ملي از نگاه رهبر معظم انقلاب

توليد ملي از نگاه رهبر معظم انقلاب

 


 براي دانستن اينكه اهداف سال توليد ملي چگونه محقق مي شود نيازمند شناخت مفاهيم هستيم. به همين دليل به معرفي مفهوم توليد ملي در گفتمان رهبري انقلاب پرداخته ايم.

(0) نظر

اقتصاد مقاومتي از منظر مقام معظم رهبري

اقتصاد مقاومتي از منظر مقام معظم رهبري

طراحي دشمن بر اقتصاد كشور متمركز شده است و بر همين اساس شعارهاي سال هاي اخير همچون اصلاح الگوي مصرف، همت مضاعف - ‌كار مضاعف، جهاد اقتصادي و توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني به عنوان حلقه هايي براي ايجاد يك منظومه اقتصادي مطرح شد تا حركت عمومي كشور در عرصه اقتصادي ساماندهي شود.
راه مقابله با فشارهاي اقتصادي، اجراي اقتصاد مقاومتي است.1 اقتصاد مقاومتي تنها راه ادامه‌ي روند پيشرفت كشور است.3
محوريت اقتصاد به معناى غفلت از عرصه‌هاى ديگر تلقى نشود. در عرصه‌هاى ديگر، مخصوصاً در عرصه‌ى علم و فناورى، بايد به دانشمندان جوان اعتماد و كمك شود تا بتوانند كارهاى بزرگ را انجام دهند.6

جبهه ي استكبار با همه قدرت تبليغاتي و تشكيلات سياسي خود و با خباثت تمام در مقابل ملت ايران ايستاده و ملت ما هم مقاومت مي كند.2

(0) نظر

نگذاريم همه‌ي سرمايه‌گذاران «دلال دلار» شوند!

ميثم هاشم‌خاني/ راهكارهايي براي حمايت مؤثر از توليد ملي (19)؛ 

نگذاريم همه‌ي سرمايه‌گذاران «دلال دلار» شوند!

در شرايط فعلي و در اوضاعي كه هيچ تخميني از چشم‌انداز قيمت دلار در شش ماه آينده وجود ندارد، مشاهده مي‌شود كه با تأسف فراوان، حتي بسياري از سرمايه‌گذاراني كه سرمايه‌گذاري‌هايي بلندمدت در زمينه كسب و كارهايي مولد و داراي اشتغال‌زايي بالا انجام داده‌اند، به تدريج به دنبال خارج ساختن بخشي از سرمايه خود از كسب و كار فعلي، و روانه ساختن آن به سمت خريد و فروش ارز هستند.

 
 
نگذاريم استمرار تلاطم در بازار ارز و انبوه سودهاي بادآورده‌اي كه در ماه‌هاي اخير در اين بازار جابه‌جا مي‌شود باعث شود كه همه‌ي سرمايه‌گذاران و صاحبان صنايع «ارزفروش» شوند!
 
نوسانات شديد اخير در بازار ارز باعث شده است كه متأسفانه افزايش يا كاهش 10 الي 15 درصدي قيمت دلار، در يك بازه‌ي زماني 3 يا 4 روزه، به مسئله‌اي عادي تبديل شود. استمرار چنين بي‌ثباتي شديدي در مورد نرخ ارز قطعاً به منزله‌ي لطمه‌ي شديد به سرمايه‌گذاري‌هاي مولدي خواهد بود كه معمولاً نيازمند برقراري ثبات نسبي اقتصادي براي برنامه‌ريزي‌هاي مختلف ميان‌مدت و بلندمدت هستند. به علاوه، وضعيت متلاطم بازار ارز بسياري از سرمايه‌گذاراني را كه قصد آغاز سرمايه‌گذاري دارند به سمت سرمايه‌گذاري‌هاي كوتاه‌مدت غيرمولد از جنس سفته‌بازي سوق مي‌دهد.
(1) نظر

بازخواني كلام حضرت امام خميني عليه الرحمه

بازخواني كلام حضرت امام خميني عليه الرحمه

در باب توليد ملي و خودكفايي اقتصادي

 

با توجه به نامگذاري سال1391بنام "توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني" و در آستانه سالگرد ارتحال ملكوتي بنيانگذار كبير انقلاب اسلامي حضرت امام روح الله (اعلي الله مقامه الشريف) بر آن شديم تا انديشه ها و كلام آسماني آن پير حكيم را در باب اين شعار پرمغز و غني مورد بازخواني گذرا قرار دهيم كه خوانندگان عزيز را به مطالعه و انتشار آن توصيه مي نماييم.

****************

الف) صحيفه امام:

 

اعتماد به نفس و توجه به توليد داخلي

"آنها كه اين صنعت هاي بزرگ را درست كردند، آنها هم انسان‏هاي يك سر و دو گوشي هستند كه مثل ساير انسان‏هايند؛ منتها قبل از ما بيدار شدند و ما را خواب كردند، قبل از اينكه ما بيدار شويم آنها بيدار شدند و هم خوشان را صرف اين كردند كه با ايادي خودشان مستقيماً يا به طور غير مستقيم ما را غافل كنند، ما را خواب كنند و به ما تزريق كنند به اينكه شما نمي توانيد".                       

 

وابستگي اقتصادي:

"شما مي دانيد كه اگر يك مملكت در اقتصاد، خصوصا اين رشته اقتصاد كه نان مردم است؛ در اين، احتياج به خارج پيدا بكند و يك احتياج مبرمي كه نتواند خودش را اداره كند خودش را و بايد ديگران او را اداره كنند. اين وابستگي اقتصادي آن هم در اين رشته، موجب اين مي شود كه ملت ايران، مملكت ايران، تسليم بشود به ديگران".

 

قبح واردات:

"چقدر براي يك مملكت عيب است و سرشكستگي كه دستش را دراز كند طرف آمريكا كه گندم بده، كشكول گدائيش را باز كند پيش دشمنش و از او بخواهد كه رزقش را بدهد. چقدر براي ما سرشكستگي دارد، تا اين ملت بنايش را بر اين نگذارد كه كشاورزيش را تقويت كند و بسازد به آنكه خودش به دست مي آورد، نمي توانيم استقلال پيدا كنيم".

 

القائات دشمن:

"با القاي تفكرات و تحقيقات خودساخته به توده هاي محروم باورانده اند كه بايد تحت نفوذ ما زندگي كرده و الا راهي براي ادامه حيات پا برهنه ها جز تن دادن به فقر باقي نمانده است".

 

بركت محاصره اقتصادي:

"اين محاصره ي اقتصادي را كه خيلي از آن مي ترسند، من يك هديه مي دانم براي كشور خودمان؛ براي اينكه محاصره اقتصادي معنايش اين است كه مايحتاج ما را به ما نمي دهند.وقتي مايحتاج را به ما ندادند خودمان مي رويم دنبالش، مهم اين است كه ما بفهميم كه ديگران به ما چيزي نمي دهند، ما خودمان بايد تهيه كنيم".

(0) نظر
X