header

سرآمد

home
list
archive
درباره وبلاگ
آمار وبلاگ

تعداد بازدیدها :

263876

تعداد نوشته ها :

880

تعداد نظرات :

55

اضافه شدن بخش اخبار روز

سلام كاربران عزيز 

در پي تغيير رويه كاري بلاگ سرامد هستيم 

كه طي ان در روزهاي اتي بخش هاي جديدي به بلاگ افزوده خواهد شد كه اميد است مفيد باشد .

سعي ميشه تا شما با اخرين اخبار و رويه هاي  اقتصادي كشور  در قالب بخشي با عنون اخبار روز اشنا شويد .

 نظرات خود را برايمان ارسال كنيد.

(0) نظر

در دانش خودروسازي خودكفا شده‌ايم نه تامين مواد اوليه

در دانش خودروسازي خودكفا شده‌ايم نه تامين مواد اوليه

خبرگزاري فارس:دبير انجمن خودروسازان در واكنش به گزارش فارس با عنوان روايت تلخ 50 سال خودروسازي وابسته؛ چرا از «پژو» شكايت نمي‌كنيد؟ توضيحي را به فارس ارسال كرد.

 

در توضيح دبير انجمن خودروسازان آمده است: صنعت خودروسازي از مونتاژكاري كار خود را آغاز كرده است و به طراحي و توليد خودرو، ايجاد خطوط جديد، كسب دانش فني در طراحي پلت‌فرم، ايجاد برند ملي و صادرات آن و همچنين راه‌اندازي مجموعه‌هاي توليدي خودرو در خارج از كشور رسيده است. البته اينهمه در سايه توانمندي و تلاش كارشناساني صورت گرفته كه جزئي از مردمند و تلاششان نيز شكوفايي اقتصاد توليدي و ملي را در پي داشته است، از آنگونه كه شاهد بالندگي صنعتي در كشور هستيم.

1) دشوار است كشور بتواند ادعا كند كه دسترسي به منابع بي نياز از ساير كشورهاست. خودكفايي و نداشتن وابستگي در دانش و توانمندي تعريف مي‌شود كه قابل اكتساب است نه داشتن منابع كه در بسياري از موارد، همه كشورهاي صنعتي و فراصنعتي نيازمند تهيه و فراهم آوردن آن هستند. لذا اينكه از عمر صنعتي در كشور 50 سال بگذرد، جوازي براي بي‌نيازي اين صنعت از منابع نيست. به عبارت ديگر، ما در خودروسازي و دانش مربوط به آن خودكفا شده‌ايم در عين اينكه براي تهيه قطعات نيازمند داشتن مواد اوليه‌ايم. در چنين شرايطي بيش از 75 درصد توليدات خودروسازان در داخل صورت مي‌گيرد و وابستگي به واردات در كمترين حد خود قرار دارد.

(0) نظر

14 نكته و پيشنهاد ارزي به رئيس جمهور

فرهيختگان آنلاين: شبكه تحليلگران تكنولوژي ايران در نامه‌اي سرگشاده به احمدي نژاد، ۱۴نكته و پيشنهاد براي حل معضل بازار ارز و تورم افسارگسيخته حاصل آن مطرح و خواستار عكس العمل سريع دولت براي تكرار نشدن تجربه تلخ سياست تعديل سال ۷۴ شد.

در نامه سرگشاده شبكه تحليلگران تكنولوژي ايران به محمود احمدي نژاد رئيس جمهور كه به امضاي مرتضي فيروزآبادي رئيس اين شبكه رسيده، آمده است: شرايط خطير اقتصادي كشور به ويژه در حوزه افزايش نرخ ارز و به تبع آن افزايش تورم عمومي كشور، ما را برآن داشت تا جهت برون رفت از وضعيت موجود اقتصادي نكات زير را به همراه پيشنهادهاي مربوطه خدمتتان ارائه نماييم. قابل ذكر است اتفاقات اخير يادآور عملكرد بانك مركزي و سياست هاي تعديل در سال هاي ۷۳ و ۷۴ است.

(0) نظر

بازار كاذب ارز و سكه فرصت را از توليد مي‌گيرد

فرهيختگان/عبدالرضا ترابي: تنها زماني چرخ دنده‌هاي توليد مي‌چرخند و بخش صنعت رنگ و روي ديگري به خود مي‌گيرد كه سرمايه‌هاي سرگردان در بازارهاي كاذبي چون سكه و ارز به بخش صنعت سرازير شوند.

در اين صورت هم وضعيت اشتغال بهبود مي‌يابد و هم صادرات رونق پيدا مي‌كند. با حمايت از توليدات غيرنفتي مي‌توانيم به مهم‌ترين هدف اقتصادي كشور يعني رونق روزافزون صادرات غيرنفتي دست پيدا كنيم. تمام كشور‌هاي توسعه‌يافته، زماني به ثبات اقتصادي يا رونق اقتصادي دست يافتند كه توليد داخلي را حمايت كردند. در سال جاري با توجه به رويكرد مقام معظم رهبري نسبت به حمايت از توليد ملي انتظار مي‌رفت بيش از گذشته اين بخش حمايت شود اما متاسفانه بازار‌هاي كاذب ارز و سكه و جريان نقدينگي به سمت دلالي اين فرصت را از توليد گرفته‌اند. افزايش هزينه‌ها در قالب دستمزد، مواد اوليه و حامل‌هاي انرژي توان توليد را كم كرده است. به عبارت ديگر افزايش قيمت مواد اوليه و در دسترس نبودن آن نقش موثرتري در زمينگير كردن توليد داشته است. زماني كه مشكلات ارزي دامنگير بازار شد، مواد اوليه به‌سختي و گراني در اختيار توليدكننده‌ها قرار گرفت و اين مساله علت آن شد تا چرخ توليد به‌خوبي نچرخد. با اين حال مسوولان اجرايي كشور مي‌توانند از طريق جذب سرمايه در گردش مردم و نيز استفاده از آن در بخش توليد به اين مهم دست يافته و در جهت ارتقاي سطح كيفي توليد ملي گام‌هاي موثري بردارند. براي مهار قيمت‌هاي كاذب بازار بايد قيمت ارز تك‌نرخي و تثبيت شود تا قيمت‌ها به وضعيت قبلي بازگردد. كما اينكه اگر از چالش‌هاي ارزي گذر نكنيم دشواري‌هاي توليد بيش از گذشته مي‌شود. تا زماني كه جان تازه به توليد برنگردد، ادامه هدفمندي نيز ممكن نخواهد بود. بنابراين بهتر است براي برطرف كردن موانع پيش روي توليد به سمت كاهش هزينه‌ها، تغيير تكنولوژي ماشين‌آلات صنعت، بخشودگي ديركرد وام‌ها، بالابردن كيفيت توليدات و جلوگيري از واردات بي‌رويه پيش رويم.

(0) نظر

عرضه موبايل دانش آموزي به دانش آموزان

فرهيختگان آنلاين: وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي از طرحي در مركز توسعه فناوري اطلاعات و رسانه هاي ديجيتال خبر داد كه بر مبناي آن و در صورت موافقت وزارت آموزش و پرورش، موبايل دانش آموزي در اختيار دانش آموزان قرار مي گيرد.

به گزارش خبرنگار مهر، سيدمحمد حسيني امروز شنبه در نشست خبري ششمين دوره جشنواره رسانه هاي ديجيتال از عرضه حدود ۲۰ هزار اثر ديجيتالي در اين نمايشگاه خبر داد و گفت: اين دوره از جشنواره همچون دوره هاي گذشته به ايجاد رقابتي پويا و سازنده ميان فعالان عرصه رسانه هاي ديجيتال در شش بخش اصلي و چهار بخش فرعي خواهد پرداخت.
وي با بيان اينكه نمايشگاه رسانه هاي ديجيتال همواره با استقبال بازديدكنندگان روبرو بوده و امسال نيز پيش بيني مي شود كه تعداد بازديدكنندگان ميليوني باشد به برگزاري ششمين جشنواره بين‌‍المللي نيز همزمان با ششمين نمايشگاه بين‌المللي رسانه‌هاي ديجيتال اشاره كرد و گفت: اين دو رويداد از ۱۳ تا ۲۲ مهرماه سال جاري در مصلي تهران برگزار خواهد شد.

(1) نظر

بازار در انتظار تصميمات جديد

ناصر مجيديان: وزير اقتصاد در جلسه تنظيم بازار كه روز گذشته در نهاد رياست‌جمهوري برگزار شد، از وضعيت اميدوار‌كننده در بخش كالاهاي اساسي و افزايش ذخاير در بحث نيازهاي پايه خبر داد و اينكه تصميمات خوب و جديدي براي تنظيم بازار گرفته شده است.

(0) نظر

افزايش كيفيت محصولات توليدي بهترين راه گذر از تحريم‌ها

فرهيختگان/محبوبه يادگاري: مديركل اداره كنترل كيفيت واحدهاي توليدي در نشست مديران در سالن اجتماعات اين اداره كل، در ابتداي سخنان خود به شعار «توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني» اشاره كرد و با بيان اينكه اين پيام با بصيرت و آينده‌نگري بالاي رهبر معظم انقلاب و با توجه به وضعيت موجود كشور انتخاب شده است، اظهار داشت: با توجه به بحران‌هاي اقتصادي در جهان و تحريم‌هاي موجود، در حال حاضر بها دادن به توليدات داخلي و افزايش كيفيت محصولات توليدي بهترين راه گذر از تحريم‌ها و تهديدات دشمن است.


فرهاد تيموري افزود: در اين بين مديران كنترل كيفيت واحدهاي توليدي نقش بسيار مهم و تعيين‌كننده‌اي در تحقق فرمايشات مقام معظم رهبري دارند. وي با بيان اينكه در حال حاضر حدود هزار و ۵۰۰ واحد صنعتي در استان وجود دارد، گفت: در اين واحدها حدود ۲۰ ميليارد تومان سرمايه به‌كار گرفته شده و ۳۰ هزار نفر نيز در اين واحدها مشغول به كار هستند. 
وي با بيان اينكه توليدات ملي ما بايد مشكلات اقتصادي موجود در جامعه را رفع كند، اظهار داشت: در حال حاضر ظرفيت‌هاي بالايي براي افزايش توليد در سطح كشور وجود دارد و به جز صنايع high tech كه بايد بيشتر روي آنها كار شود، پتانسيل و توانمندي توليد انواع و اقسام محصولات صنعتي در كشور وجود دارد. وي افزود: اين ظرفيت‌ها زماني مي‌تواند به درستي به كار گرفته شود و به اشتغالزايي، افزايش درآمد و بهبود وضعيت اقتصادي جامعه كمك كند كه كيفيت كالاها افزايش يابد. 
 تيموري با بيان اينكه افزايش كيفيت محصولات نيز بدون رعايت استانداردها محقق نخواهد شد، گفت: براساس تبصره شش ماده ۹ قانون استاندارد مسووليت كنترل كيفي واحدهاي توليدي كه استاندارد آنها اجباري است برعهده مديران كنترل كيفيت نهاده شده است. وي با تاكيد بر اينكه موارد مختلفي در ارتقاي كيفيت محصولات بايد مورد توجه قرار گيرد، گفت: رعايت استانداردها در مراحل مختلف توليد محصول، خدمات پس از فروش، گارانتي و وارانتي، سرعت عمل در ارائه خدمات و مواردي از اين دست همگي ازجمله فاكتورهايي هستند كه از آنها تحت عنوان كلي كيفيت ياد مي‌شود. وي اظهار داشت: با اين تفاسير مديران كنترل كيفيت بايد ارزش و جايگاه خود را بشناسند و بدانند چه مسووليت سنگيني بر دوش آنها است. 
وي در ادامه سخنان خود بر لزوم تشكيل سازمان نظام مهندسي كيفيت تاكيد كرد و افزود: فعاليت انجمن صنفي مديران كنترل كيفيت و در سطح فراتر از آن تشكيل سازمان نظام مهندسي كيفيت براي رسيدن به نقطه اشتراك در تمامي مديران كنترل كيفيت و تامين نيازهاي جامعه ضروري است. 
وي در بخش ديگري از سخنان خود به وضعيت شغلي مديران كنترل كيفيت اشاره كرد و گفت: تا زماني كه مديران كنترل كيفيت زيرمجموعه واحدهاي صنعتي خود و حقوق بگير آنان باشند به صورت حتم هيچ‌گاه نمي‌توانند خواسته‌هاي علمي، فني و عرق كاري خود را به درستي پياده كنند. 
وي افزود: در واقع با وضعيت موجود، مديران كنترل كيفيت اگر بخواهند در عرصه مديريتي واحد صنعتي خود دخالت جدي داشته باشند و آن را به چالش بكشند امنيت شغلي خود را به مخاطره مي‌اندازند.
وي با بيان اينكه پاشنه آشيل صنعت و توليدات بحث كيفيت است، ادامه داد: رسيدن به جايگاهي كه از نظر صنعتي و اقتصادي در برنامه‌هاي چشم‌انداز كشور و همچنين در برنامه آمايش سرزمين براي كشور و استان ترسيم شده جز با بهره‌وري ممكن نيست. 
 

(0) نظر

تبديل دستاوردهاي علمي دانشگاه به ثروت و توليد ملي

فرهيختگان: مراسم توديع و معارفه رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد بندرعباس با حضور مشاور و جانشين استاندار هرمزگان، رئيس منطقه ۱۵ دانشگاه آزاد اسلامي، حجت‌الاسلام تقوي رئيس دفتر نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌هاي استان هرمزگان، حجت‌الاسلام متين رئيس دفتر نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌هاي آزاد اسلامي هرمزگان، اعضاي هيات‌علمي، كاركنان و دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي واحد بندرعباس برگزار شد.

(0) نظر

همايش چشم‌انداز گرمسار ۱۴۰۴ در واحد گرمسار برگزار مي‌شود

فرهيختگان: همايش چشم‌انداز گرمسار ۱۴۰۴ در توليد ملي حمايت از كار و سرمايه ايراني با همكاري دانشگاه آزاد اسلامي واحد گرمسار و شوراي فرهنگ عمومي شهرستان روزهاي ۲۲ و ۲۳ آذرماه امسال در محل تالار آفتاب اين واحد دانشگاهي برگزار مي‌شود.

مصيب عباسي رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد گرمسار اظهار كرد: با توجه به نام‌گذاري سال ۱۳۹۱ به نام «توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني» توسط مقام معظم رهبري و براي تحقق منويات معظم له، برگزاري همايشي در اين زمينه در شوراي فرهنگ عمومي شهرستان گرمسار تصويب و برگزاري آن به دانشگاه آزاد اسلامي واحد گرمسار واگذار شد. رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد گرمسار افزود: اين همايش با محورهاي توسعه شهر و روستا، توسعه پايدار، محيط‌‌زيست، منابع طبيعي، مباني ديني حمايت از كار و سرمايه، فرهنگ كسب‌وكار و كارآفريني و بخش خصوصي و تشكل‌هاي غيردولتي و نقش آن در توليد و مصرف برگزار خواهد شد. عباسي گفت: علاقه‌مندان مي‌توانند با توجه به محورهاي فوق حداكثر تا پايان مهرماه نسبت به ارسال مقالات از طريق وب سايت همايش به آدرس www. garmsar۱۴۰۴. ir  يا از طريق پست به دبيرخانه همايش اقدام كنند.

(0) نظر

دانشگاه آزاد اسلامي واحد صوفيان ظرفيت بين‌المللي شدن را دارد

فرهيختگان: نماينده مردم شهرستان شبستر در مجلس شوراي اسلامي به مناسبت شروع سال تحصيلي جديد و هفته دفاع مقدس از دانشگاه آزاد اسلامي واحد صوفيان بازديد كرد.

(0) نظر
X