header

سرآمد

home
list
archive
درباره وبلاگ
آمار وبلاگ

تعداد بازدیدها :

282069

تعداد نوشته ها :

880

تعداد نظرات :

55

نگاه-قرآن-به-توليد-ملي و-كاركردآن در-فضاي مجازي

سال 1391، هدف توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني را دنبال مي كند. در قرآن كريم بارها به مساله استقلال سياسي، اقتصادي و ...، همچنين به ضرورت و اهميت كار و تلاش اشاره شده است. بنابراين شعار سال 91 شعار 14 قرن اسلام است و به برخي از اهداف اسلامي تحقق مي بخشد. پر واضح است كه فرهنگ و تفكر زمينه ساز عملي شدن آرمان هاست.

فضاي مجازي در عصر حاضر يكي از مهم ترين عناصر تبادل آرا و افكار است؛ ضمن اينكه در فضاي مجازي فعاليت هاي علمي، اقتصادي و ... گسترده اي صورت مي پذيرد. در نتيجه يكي از بسترهايي كه در سال توليد ملي بايد مورد توجه قرار گيرد، توليد محتوا و عملكرد مناسب در راستاي تحقق هدف توليذ ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني است كه براي اين منظور لازم است راهكارهايي در عرصه هاي علمي، اقتصادي، سياسي، فرهنگي هنري پيش بيني شود.

مقدمه
در اين مقاله برخي از ريشه هاي قرآني شعار توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني بررسي مي شود و سپس به طور اجمالي، ابعاد توليد ملي در فضاي مجازي مورد بررسي قرار مي گيرد.

پشتوانه ي قرآني توليد ملي
منطق قرآني توليد ملي، داشتن استقلال سياسي، اقتصادي است كه سبب چيرگي بر ظلم و ستم و در نهايت تحقق جامعه توحيدي مي شود:

(0) نظر

اقتصاد مقاومتي از منظر مقام معظم رهبري

اقتصاد مقاومتي از منظر مقام معظم رهبري

طراحي دشمن بر اقتصاد كشور متمركز شده است و بر همين اساس شعارهاي سال هاي اخير همچون اصلاح الگوي مصرف، همت مضاعف - ‌كار مضاعف، جهاد اقتصادي و توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني به عنوان حلقه هايي براي ايجاد يك منظومه اقتصادي مطرح شد تا حركت عمومي كشور در عرصه اقتصادي ساماندهي شود.
راه مقابله با فشارهاي اقتصادي، اجراي اقتصاد مقاومتي است.1 اقتصاد مقاومتي تنها راه ادامه‌ي روند پيشرفت كشور است.3
محوريت اقتصاد به معناى غفلت از عرصه‌هاى ديگر تلقى نشود. در عرصه‌هاى ديگر، مخصوصاً در عرصه‌ى علم و فناورى، بايد به دانشمندان جوان اعتماد و كمك شود تا بتوانند كارهاى بزرگ را انجام دهند.6

جبهه ي استكبار با همه قدرت تبليغاتي و تشكيلات سياسي خود و با خباثت تمام در مقابل ملت ايران ايستاده و ملت ما هم مقاومت مي كند.2

(0) نظر

نگذاريم همه‌ي سرمايه‌گذاران «دلال دلار» شوند!

ميثم هاشم‌خاني/ راهكارهايي براي حمايت مؤثر از توليد ملي (19)؛ 

نگذاريم همه‌ي سرمايه‌گذاران «دلال دلار» شوند!

در شرايط فعلي و در اوضاعي كه هيچ تخميني از چشم‌انداز قيمت دلار در شش ماه آينده وجود ندارد، مشاهده مي‌شود كه با تأسف فراوان، حتي بسياري از سرمايه‌گذاراني كه سرمايه‌گذاري‌هايي بلندمدت در زمينه كسب و كارهايي مولد و داراي اشتغال‌زايي بالا انجام داده‌اند، به تدريج به دنبال خارج ساختن بخشي از سرمايه خود از كسب و كار فعلي، و روانه ساختن آن به سمت خريد و فروش ارز هستند.

 
 
نگذاريم استمرار تلاطم در بازار ارز و انبوه سودهاي بادآورده‌اي كه در ماه‌هاي اخير در اين بازار جابه‌جا مي‌شود باعث شود كه همه‌ي سرمايه‌گذاران و صاحبان صنايع «ارزفروش» شوند!
 
نوسانات شديد اخير در بازار ارز باعث شده است كه متأسفانه افزايش يا كاهش 10 الي 15 درصدي قيمت دلار، در يك بازه‌ي زماني 3 يا 4 روزه، به مسئله‌اي عادي تبديل شود. استمرار چنين بي‌ثباتي شديدي در مورد نرخ ارز قطعاً به منزله‌ي لطمه‌ي شديد به سرمايه‌گذاري‌هاي مولدي خواهد بود كه معمولاً نيازمند برقراري ثبات نسبي اقتصادي براي برنامه‌ريزي‌هاي مختلف ميان‌مدت و بلندمدت هستند. به علاوه، وضعيت متلاطم بازار ارز بسياري از سرمايه‌گذاراني را كه قصد آغاز سرمايه‌گذاري دارند به سمت سرمايه‌گذاري‌هاي كوتاه‌مدت غيرمولد از جنس سفته‌بازي سوق مي‌دهد.
(1) نظر

هدف غرب از مصرف‌گرايي چيست؟

علي اكبر كريمي/ نگاهي تازه به شاخصه‌هاي اقتصاد مقاومتي؛ 

هدف غرب از مصرف‌گرايي چيست؟

توسعه‌ي اقتصادي بر مبناي سرمايه‌داري مصرفي، نسخه‌اي است كه غرب براي اقتصاد خود پيچيده است و براي اينكه بتواند كشورهاي در حال توسعه را نيز به صورت بازاري براي مازاد محصولات توليدي خود درآورد و آنان را به خريد اين كالاها تشويق كند، چاره‌اي نمي‌بيند جز آنكه مصرف‌گرايي را به صورت ارزش براي آنان درآورد.

 
 
 در شرايط كنوني دنيا و به ويژه منطقه‌ي خاورميانه و ايران اسلامي، بحث مصرف و الگوي مصرف جايگاهي خاص و حياتي دارد؛ به طوري كه مصرف ‌ـ‌كه شعبه‌اي اساسي از زندگي است و از متغيرهاي اساسي در اقتصاد به شمار مي‌رود‌ـ‌ مي‌تواند در سرنوشت ملت‌ها نقشي تعيين‌كننده داشته باشد. الگوي مصرف بومي منطبق بر شرايط خاص سرزميني، اعتقادي، فرهنگي و اجتماعي يك نياز اساسي براي هر كشور مستقل و بااقتدار است.
(0) نظر

پيرزن هنرمندي كه بي‌رياترين توصيف را از توليد ملي دارد

پيرزن هنرمندي كه بي‌رياترين توصيف را از توليد ملي دارد
توليد ايراني: زندگي و كار مليحه خانوم –بافنده هفتاد ساله اوراماني- كه توليد ايراني را از نگاه بي ريا و جذابي مي‌بيند،‌ يك موقعيت منحصربفرد و فوق العاده را براي دوست‌داران ايران فراهم كرده است، به گونه‌اي كه كمتر كسي مي‌تواند در مقابل پندها و لطف كلام دلپذيرش مقاومت كند!

به گزارش خبرنگار پايگاه اطلاع رساني توليد ايراني، مي‌گفت وقتي 14سالش بوده، هميشه قبل از نماز صبح از خواب بيدار مي‌شده و بعد از صبحانه‌ يك‌راست مي‌رفته سر بافتني!

اوائل شال و جوراب و كلاه مي‌بافته بعدها رفته سروقت چيزهاي بزرگتري مثل جاجيم و جانماز و فرش!

(0) نظر

بازخواني كلام حضرت امام خميني عليه الرحمه

بازخواني كلام حضرت امام خميني عليه الرحمه

در باب توليد ملي و خودكفايي اقتصادي

 

با توجه به نامگذاري سال1391بنام "توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني" و در آستانه سالگرد ارتحال ملكوتي بنيانگذار كبير انقلاب اسلامي حضرت امام روح الله (اعلي الله مقامه الشريف) بر آن شديم تا انديشه ها و كلام آسماني آن پير حكيم را در باب اين شعار پرمغز و غني مورد بازخواني گذرا قرار دهيم كه خوانندگان عزيز را به مطالعه و انتشار آن توصيه مي نماييم.

****************

الف) صحيفه امام:

 

اعتماد به نفس و توجه به توليد داخلي

"آنها كه اين صنعت هاي بزرگ را درست كردند، آنها هم انسان‏هاي يك سر و دو گوشي هستند كه مثل ساير انسان‏هايند؛ منتها قبل از ما بيدار شدند و ما را خواب كردند، قبل از اينكه ما بيدار شويم آنها بيدار شدند و هم خوشان را صرف اين كردند كه با ايادي خودشان مستقيماً يا به طور غير مستقيم ما را غافل كنند، ما را خواب كنند و به ما تزريق كنند به اينكه شما نمي توانيد".                       

 

وابستگي اقتصادي:

"شما مي دانيد كه اگر يك مملكت در اقتصاد، خصوصا اين رشته اقتصاد كه نان مردم است؛ در اين، احتياج به خارج پيدا بكند و يك احتياج مبرمي كه نتواند خودش را اداره كند خودش را و بايد ديگران او را اداره كنند. اين وابستگي اقتصادي آن هم در اين رشته، موجب اين مي شود كه ملت ايران، مملكت ايران، تسليم بشود به ديگران".

 

قبح واردات:

"چقدر براي يك مملكت عيب است و سرشكستگي كه دستش را دراز كند طرف آمريكا كه گندم بده، كشكول گدائيش را باز كند پيش دشمنش و از او بخواهد كه رزقش را بدهد. چقدر براي ما سرشكستگي دارد، تا اين ملت بنايش را بر اين نگذارد كه كشاورزيش را تقويت كند و بسازد به آنكه خودش به دست مي آورد، نمي توانيم استقلال پيدا كنيم".

 

القائات دشمن:

"با القاي تفكرات و تحقيقات خودساخته به توده هاي محروم باورانده اند كه بايد تحت نفوذ ما زندگي كرده و الا راهي براي ادامه حيات پا برهنه ها جز تن دادن به فقر باقي نمانده است".

 

بركت محاصره اقتصادي:

"اين محاصره ي اقتصادي را كه خيلي از آن مي ترسند، من يك هديه مي دانم براي كشور خودمان؛ براي اينكه محاصره اقتصادي معنايش اين است كه مايحتاج ما را به ما نمي دهند.وقتي مايحتاج را به ما ندادند خودمان مي رويم دنبالش، مهم اين است كه ما بفهميم كه ديگران به ما چيزي نمي دهند، ما خودمان بايد تهيه كنيم".

(0) نظر

ضربه جدي نوسان ارز به توليد ملي/ اقتصاد مقاومتي فراموش شد

عضو كميسيون اقتصادي مجلس در گفت‌وگو با فارس مطرح كرد
ضربه جدي نوسان ارز به توليد ملي/ اقتصاد مقاومتي فراموش شد

خبرگزاري فارس: يك عضو كميسيون اقتصادي مجلس با تاكيد بر روآوردن دولت به اقتصاد مقاومتي گفت: درصد بالايي از واردات كشور به مواد اوليه، كالاهاي واسطه‌اي و سرمايه‌اي اختصاص دارد و التهابات ارزي، ضربه جدي به توليد داخلي مي‌زند.

مهناز بهمني در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس با اشاره به مؤلفه‌هاي اصلي اقتصاد مقاومتي و لزوم مديريت ابعاد مختلف اقتصاد از جمله بازار استراتژيك ارز، اظهار داشت: يكي از شاخصه‌هاي مهم اقتصاد مقاومتي ايجاد ثبات است و مسئولان بايستي تلاش كنند بازارهاي مختلف اقتصاد كشور از جمله ارز رو به ثبات برود.

اين عضو كميسيون اقتصادي مجلس با تأكيد بر اينكه در شرايط كنوني التهابات ارزي براي اقتصاد كشور مضر است، گفت:‌ اقتصاد ايران زماني مي‌تواند با قاطعيت در مسير رشد قرار بگيرد كه مؤلفه‌هاي كليدي در آن هر روز تغيير نكند.

(0) نظر

يارانه 30 درصدي توليد پرداخت نشد/ كارخانه‌ها بي‌پول شدند

يارانه 30 درصدي توليد پرداخت نشد/ كارخانه‌ها بي‌پول شدند

خبرگزاري فارس: سخنگوي كميسيون اقتصادي مجلس با اعلام اينكه تعداد زيادي از كارخانه‌ها دچار كمبود نقدينگي شدند گفت: دولت كه سهم يارانه 30 درصدي بخش توليد را نداده، از توليد ملي غفلت كرده است.

 

محمد عليپور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس با اشاره به بيانات و تاكيدات مقام معظم رهبري درباره توجه به توليدات داخلي، اظهار داشت: دولت پس از اجراي قانون هدفمدسازي يارانه‌ها بايد از توليد‌ ملي حمايت بيش‌تري مي‌كرد ولي اين اتفاق تاكنون رخ نداده است.

وي با اشاره به كم‌توجهي دولت در قبال توليدكنندگان، افزود: طبق قانون دولت موظف به اختصاص 30 درصد منابع حاصل از اجراي هدفمندي يارانه‌ها به توليد كشور بود كه تاكنون اين امر محقق نشده است.

(0) نظر

تحريم‌ها به موضوع هسته‌اي ربطي ندارد

رهبر معظم انقلاب:
تحريم‌ها به موضوع هسته‌اي ربطي ندارد
 
روز پرشكوه و فراموش‌نشدني ديار اترك. ديروز بجنورد، مركز استان خراسان شمالي قلب تپنده ايران اسلامي بود. روز گذشته سرانجام انتظار چند هفته‌اي مردم خراسان شمالي به پايان رسيد و رهبر انقلاب اسلامي سفر خود به اين استان را آغاز كردند. 

به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني دفتر مقام معظم رهبري، حضرت آيت‌الله خامنه‌اي ساعت 9 و 30 دقيقه صبح ديروز وارد فرودگاه بجنورد مركز استان خراسان شمالي شدند . انبوه مردم كه ساعت‌ها منتظر ورود رهبر معظم انقلاب بودند با خروج خودروي حامل حضرت آيت‌الله خامنه‌اي از فرودگاه بجنورد، ديگر سر از پا نشناختند و يكپارچه غرق در شور، شعف و شادي شدند و از همان ابتدا خودروي حامل ايشان در ميان انبوه جمعيت قرار گرفت.

استقبالي كه مردم باب‌الرضا(ع) بويژه جوانان و نسل سومي‌ها از رهبر انقلاب اسلامي كردند، صحنه‌هاي كم‌نظير و نابي را از عشق و دلدادگي مردم و نسل جوان به نظام اسلامي و ولايت رقم زد، صحنه‌هايي كه دوربين‌هاي تصويربرداري، هيچ‌گاه نمي‌توانند عمق و عظمت آن را به تصوير بكشند.

آنچه ديروز در خيابان‌هاي بجنورد به چشم مي‌خورد، حضور گسترده و پرشور و نشاط همه قشرها و قوميت‌هاي مختلف مرزنشينان غيور خراسان شمالي بود. ترك و كرد و تركمن، فارس و تات و شيعه و سني، همه آمده بودند.

(0) نظر

چرا 91، سال حمايت از توليد ملي شد؟

 چرا 91، سال حمايت از توليد ملي شد؟

يكي از وظايف رهبري در نظام جمهوري اسلامي ايران، تعيين سياست‌هاي كلي نظام مي‌باشد؛ به نظر مي‌رسد آن‌چه باعث نام‌گذاري خاصي براي يك سال توسط رهبري مي‌گردد، ضرورت‌هاي ملي، بين‌المللي، فرهنگي، اقتصادي و ... مي‌باشد.

 
 
گروه اقتصادي برهان/ حسين عربي؛ نام‌گذاري سال‌ها در ايران «توسط رهبري» موجبات تفسيرها و تأويل‌‌هاي متفاوتي را از سال در پيش رو فراهم مي‌سازد. بسياري از مردم و مسؤولين در دقايق اوليه‌ي تحويل سال نو خورشيدي منتظر اعلام نام‌گذاري براي سال جديد هستند تا به نوعي نقشه‌ي راه خود را در سال پيش رو بدانند. مطابق اصل 110 قانون اساسي «يكي از وظايفي كه براي رهبري در نظام جمهوري اسلامي ايران»  تعريف شده است، «تعيين سياست‌هاي كلي نظام» مي‌باشد. شايد بتوان اعلام يك شعار براي هر سال را در راستاي اين وظيفه دانست.
 
تا سال 1378 كه نقطه‌ي عطفي در نام‌گذاري سال‌ها از طرف رهبري بوده است، نام‌گذاري سال‌هاي قبل از آن بيشتر با موضوعات اخلاقي در ارتباط بوده است. موضوعاتي همچون پرهيز از اسراف، وجدان كاري، پايداري در مواضع اسلامي انقلابي و موضوعاتي از اين دست. اما از سال 1378 كه مصادف بود با يك صدمين سالروز تولد امام خميني (ره)، نام‌گذاري سال‌ها در ايران با جنب و جوش خاصي به خصوص در ميان مسؤولان ادارات، نهادها، ارگان‌ها و ...برقرار گرديد.
 
با اين وجود براي نام‌گذاري يك سال مي‌توان به موارد مختلفي اشاره داشت. به نظر مي‌رسد آنچه باعث نام‌گذاري خاصي براي يك سال توسط رهبري مي‌گردد، ضرورت‌هاي ملي، بين‌المللي، فرهنگي، اقتصادي و ... مي‌باشد.
(1) نظر

نظارت دقيقي بر اجراي مصوبات قانوني صنعت ساختمان وجود ندارد

رئيس كميسيون عمران مجلس:
نظارت دقيقي بر اجراي مصوبات قانوني صنعت ساختمان وجود ندارد

 

به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس،علي اكبر آقايي در «همايش ملي مسايل حقوقي صنعت ساختمان در ايران» افزود:صنعت ساختمان به لحاظ  اقتصادي، سياسي، اجتماعي و كمك به اقتصاد جامعه بسيار تاثيرگذار و حائز اهميت است.

وي ادامه داد: بخش ساختمان در حال حاضر نيازمند قانون گذاريهاي جامع تري است تا روابط مالكين، سرمايه گذاران، كارگران و دست اندركاران شفاف‌تر شود، بنابراين بايد اذعان داشت با توجه به اينكه در قوانين، حقوق قراردادها پيش بيني شده است اما با عدم نظارت دقيق بر مصوبات قانوني مواجه هستيم.

وي ادامه داد: صدور شناسنامه فني ساختمان ضروري است،بنابراين بايد از ابتداي ساخت و ساز و تا انتهاي آن يك شناسنامه فني پيش بيني شود تا در موارد حقوقي بتوان به آن استناد و قضاوت كرد.

آقايي با بيان اينكه هم اكنون صنعت ساختمان نيازمند تعاريف و الگوي خاصي است، گفت: مجلس شوراي اسلامي به ويژه كميسيون عمران اين آمادگي را دارد در صورت ارايه و تدوين اين تعاريف خاص، آنها را تصويب و براي اجرا ابلاغ كند.

(0) نظر
X